Ota IDPAn PERUSTEET opeteltavaksi silloin kuin sinä haluat

Opi oikeat varusteet ja harjoittelumenetelmät, vaikka et olisi koskaan ampunut laukaustakaan!

A vajaistarjous 8.11. saakka

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Aloita heti uusi harrastus ja jatka sitä oman aikataulusi mukaan

Mikään ei ole tylsempää kuin innostua jostain ihan tosissaan ja sitten joutua odottamaan sitä viikkotolkulla.

Tai kun vihdoin pääsee oppimaan, asioita on yksinkertaisesti liikaa opittavaksi kerralla. Perälauta alkaa vuotaa ja asiat unohtuvat mielestä jo muutamassa päivässä. 

Nykyarjessa ei oikein pysy sitoutumaan useamman kuukauden päässä olevaan kurssipäivämäärään.

Omat tai puolison työvuorolistat vahvistuvat vasta viikkojen kuluttua, eikä lastenhoidostakaan vielä ole varmuutta. Kun saa kaiken järjestymään, kurssipaikat saattavat jo olla menneet.

Toisaalta haluaisi myös aloittaa heti, kun asiassa kerrankin olisi valmis etenemään. Elokuviakin saa katsella juuri silloin kun itse haluaa, miksi harrastuksen aloittaminen pitäisi olla vaikeampaa.

Kurssilla pitäisi oppia tuhat asiaa parissa päivässä. Tuntuu kuin jäisi hyökyaallon alle ja alkaa epäröidä pikkuasioissa. Ei ehdi saamaan rutiinia oikein mihinkään, koska asiaa on paljon.

Intensiivikurssin jälkeen aivot jatkavat työskentelyä, mutta kaikkea ei muista. Sitä googlailee jenkkivideoita ensiavuksi, mutta kielitaito ei riitä, eikä videon maailmankatsomuskaan vastaa omaa todellisuutta.

Kun vihdoin pääsee jonkun kanssa radalle, on tuuripeliä mitä siellä opetellaan..

IDPAn peruskurssi etänä

Etäkurssi on käytettävissäsi heti, kun kerran olet nyt aiheesta innostunut. Voit käydä läpi materiaalia oman ajankäyttösi, omaksumiskykysi ja varusteidesi mukaan.

Kurssi on käytettävissäsi myös myöhemmin, kun haluat muistella asioita tai muokata harjoitusohjelmaasi.  Kurssilla tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen.

Aloita nyt. Jatka kun haluat.


Näin se käy: ilmoittaudu ja opiskele

Kurssi on käytettävissäsi näillä sivuilla heti ilmoittautumisen jälkeen ja voit jatkaa sitä milloin haluat. Materiaalia on paljon, mutta se on pilkottu pienempiin osiin niin videoiksi kuin tekstiksikin. Kurssin jälkeen sinulla on hyvä kokonaiskuva IDPAsta urheilulajina, sekä myös ideoita oman harjoittelusi tueksi sitten, kun sinulla on omat varusteet. Juuri kokonaisuus on asia, jota irralliset youtube-klipit eivät tarjoa.

Kokonaisuus lajista ja vinkkejä harjoitteluun

Kurssin jälkeen ymmärrät miten laji eroaa sisarlajeistaan. Tiedät mitkä varusteet ovat sallittuja ja miten pisteytys menee.

Materiaalit käytössäsi myös myöhemmin

Oppiminen ei ole suora tie, vaan spiraali. Kertyneen kokemuksen kanssa on hyvä palata vanhoihin asioihin myöhemminkin.

Miten harjoitella -osiot

Harjoittelu kannattaa pilkkoa palasiin. Kurssi kertoo miten etenet eristetyistä vaiheista kuivaharjoittelun kautta koviin ammuntoihin.

Päivittyvä sisältö

Kun kurssisisältö päivittyy, saat siitä ilmoituksen. Käytettävissäsi on aina kurssin tuorein versio.

Mitä muut sanovat kouluttajasta

Etäkurssi on suunniteltu niin, että jokaiselle pitäisi riittää omantasoistaan opittavaa.

Noora

Lähihoitaja

Turvallisuus kärjessä

Uutta asiaa tulee koko ajan, mutta ei liikaa. Saa omaksua asioita omaan tahtiinsa turvallisuutta vaarantamatta.

Niclas

Yrittäjä

Tuli opittua täysin uudelta kuvakulmalta ammuntaa

Erittäin hyvä ja turvallisuutta painottava opetus. Jarnolla on rautaisessa hallussa kouluttaminen kiinnostavaan lajiin. Vanhana ampumaharrastajana suosittelen lämpimästi 5/5.

Elmeri

Koululainen

Jännittävää ja kivaa ampumista

Aloitettiin .22:lla ja paikoillaan. Kun osasin riittävästi tehtiin hauskempia juttuja. Juoksin suojaan ja ammuin sieltä.

Kurssin aiheet ovat läpileikkaus IDPAan

Yhdeksän modulia käyvät läpi hyödyllisiä aiheita uusille ja kokeneillekin ampujille.

1

Turvallisuus

Kaikki tietää Jeff Cooperin turvallisuussäännöt, mutta tiedätkö MIKSI ne ovat niin tärkeitä? Mitkä ovat yleisimmät onnettomuudet ja miksi niitä ei voi kokonaan estää? Tuleeko sinun onnettomuuspaikallesi ensimmäiseksi poliisi vai ambulanssi?

2

Varusteet

Sinulla ehkä jo on varusteita, tai aiot hankkia niitä vaikka omaa asetta vielä ei olisikaan. Mutta millainen pitää olla kotelo ja montako lipastaskua tarvitaan? Mitä tämä kaikki suurinpiirtein maksaa?

3

Ampumisen perusteet

Etäkurssi ei ikinä korvaa fyysistä opetusta, mutta täydentää sitä. Kun saat nyt keskittyä teoriaan, voit radalla keskittyä tuloksiin. Mitkä ovat ampumisen kaksi tärkeintä osa-aluetta, joista nopeus ja tarkkuus syntyvät?

4

IDPA lajina ja sääntöerikoisuudet

IDPAlla on muutamia erikoisuuksia muihin toiminnallisiin lajeihin verrattuna ja tämä moduli esittelee ne kaikki. Kannattaako paikkolaukaukset? Läpäiseekö luoti non-threatin?

5

Stagen aloitus ja vetoharjoittelu

Kurssi esittelee neljä tapaa aloittaa stage ja ruotii niiden sudenkuoppia. Mitä etuja saat, jos pyörähdät asekäden suuntaan tai mikä voi pilata kisasuorituksesi? Saat myös seikkaperäiset ohjeet vetoharjoitteluun. Ja ei, se ei ole vetojen harjoittelu.

6

Lippaanvaihdot

IDPA:ssa on rajallinen määrä lippaanvaihtoja käytettävissä. Mihin ne kannattaa kisoissa sijoittaa ja miten siihen voi vaikuttaa? Mitä eroa on IDPA-kisaajan ja sotilaan taktisella lippaanvaihdolla?

7

Liikkuminen suorituksen aikana

Miten suorituksen tai jopa ampumisen aikana liikutaan? Miten liikkumista stagella suunnitellaan ja miten pysähdytään turvallisesti? Täsmälliset neuvot ja mallisuoritukset liikkumisharjoittelusta ja ideoita omaan treeniin.

8

Lajinomaiset ampuma-asennot

IDPAssa ei juuri seistä tapiteta hartianlevyisessä asennossa, vaan ampumista tapahtuu erilaisten suojien takaa ja tilanteenmukaisista asennoista. Miten ammutaan polvelta, tai mitkä asiat vaikuttavat makuulta ampumiseen? Miten ammutaan yhdellä kädellä?

9

Kilpailun kulku

Täsmällinen selitys kilpailusuorituksesta ja tuomarin stagekomennoista. Mitä stagekuvauksesta löytyy ja miten kilpailemista harjoitellaan? Mitä tällaisen kurssin jälkeen pitäisi tehdä voidakseen jatkaa harrastusta?

Bonus

"Eikä siinä vielä kaikki :)"

Etäkurssin vahvuus on sen rajoittamaton kesto, jolloin ehditään käydä läpi sellaisiakin asioita, jotka normaalisti eivät kuulu peruskurssimateriaaliin. Joko niitä ei ehditä käydä läpi, tai niitä ei koeta tarpeellisiksi. Digikurssin toinen vahvuus on välineen luomat mahdollisuudet. Ei pelkkä puhuva pää vaan myös viivoja videon päällä, tulostettavia kaavioita ja PDF-muistiinpanoja. Lisäksi yleisen etäkurssimateriaalin lisäksi on mahdollisuus yksityisen valmennuspuheluun.

Bonus 1
Bonussisältöjä

Erikoisharjoituksena myös brokeback-mountain-, katkarapu- ja puoli-istuva ampuma-asento. Aseen siirto heikompaan käteen vedon yhteydessä.

Bonus 2
Lisäulottuvuudet

Tulostettava aseen otteen virhekaavio. Esimerkkistagen stagekuvaus. Näkökentän ja aseen liikkeen hahmottaminen lisäviivoilla videon päällä

Bonus 3
Valmennuspuhelu

Kysymyksiä ei tule koskaan silloin, kun niille on varattu aikaa, vaan ne tulee mieleen vasta jälkikäteen. Veloitukseton valmennuspuhelu täsmentää epäselvää tai antaa konkreettisia vinkkejä ongelmiin.

Tietoja kouluttajasta:
Jarno Oksanen

Jarno ei ole paras ampuja, mutta juuri siksi hän ymmärtää aloittelijoiden haasteet. Yli kymmenen vuoden kokemus kamppailulajikoulun pääopettajana auttaa pilkkomaan monimutkaisetkin asiat pureskeltaviin annoksiin. Oppilasta ei pyydetä toistamaan tulosta, vaan tekemistä.

Tämä kurssi on oma avaimesi oppimisen aarrearkkuun

Etäkurssin tärkein anti on sen saavutettavuus vielä viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien jälkeen. Vaikka osallistuisit johonkin viikonlopun intensiivikurssille, unohdat puolet asioista ennen kuin rataportti on kadonnut taustapeilistä.


On parempi tehdä 10 toistoa 100 päivän aikana, kuin yhdessä päivässä 1 000 toistoa. Kaikki oppiminen tapahtuu samoin. On kriittistä päästä tarkastelemaan oppimateriaalia myöhemmin. Silloin saa enemmän hyötyä ja tehoja ulos myös niistä kerroista, kun on ollut fyysisen opettajan koulutuksessa.


Viikonlopun kurssi voi maksaa vaikkapa reilun satasen. Jotta saat tällaisia toistokierroksia, saatatkin pulittaa jo 500 € yhden vuoden aikana.


Etäkurssi maksetaan kerran, mutta on käytettävissäsi aina

IDPA PERUSKURSSI

Pääsy koko etäkurssimateriaaliin

78

  • Ikuinen pääsy
  • Aloita heti - jatka ikuisesti
  • 9 modulia ampumisesta ja IDPAn säännöistä
  • Melkein puolitoista tuntia videomateriaalia
  • Kalvo- ja tekstimateriaalia

100% Tyytyväisyystakuu

On vain reilua, että saat rahasi takaisin, jos kurssin anti ei vastannutkaan odotuksia tai vaan sattunut miellytämään.


Riittää että laitat mailia, viestiä tai soitat. Asian eteen ei tarvitse tehdä mitään sen kummempia kuperkeikkoja tai selityksiä. Tykkääminen kun on aina mielipidekysymys.

Onko tämä kurssi nyt kuitenkaan vaivan arvoinen?

Todennäköisesti mielessäsi pyörii kaikenlaisia dissauksia. Niin pyöri minullakin, mutta siitä huolimatta tein tämän. Tässä on joitakin asioita, joita olallani seisovat pikkupirut toistelivat jatkuvasti.

Ja eikö ole kivat kuvat landarin templatessa?

Pedagogiikan haastaja

Ei etäkurssilta kuitenkaan opi mitään

On totta että etäkurssilla ei saa välitöntä palautetta siitä, miten suorituksessasi onnistut. Etäkurssi on toisaalta sellainen, että voit kerta toisensa jälkeen katsoa ja kuunnella uudelleen saman asian. Fyysinen opettaja saattaisi jo puuskahtaa jotain.

Henkilön haastaja

Eihän Jarno ole edes Suomen-mestari

Oikeastaan Jarno on Pohjoismaiden pronssimitalisti 2017. Tärkeintä ei ole kuitenkaan opettajan oma kisamenestys, vaan se mitä hän pystyy opettamaan sinun kisamenestyksesi eteen.

Standardien haastaja

Tällä kurssilla ei saa pätevyyttä toiminnalliseen ampumiseen

Kukaan ei saa virallista toiminnallisen ampujan pätevyyttä millään IDPA-kurssilla, koska se ei ole virallisesti tunnustettu laji. Tämä kurssi toimii kuitenkin erinomaisena muistiinpanopankkina silloin, kun käyt asioita läpi jonkun kanssa. On se sitten privakolutusta tai avoimempi kurssi. Mitä enemmän tietää valmiiksi, sitä näkee opittavaa.

Todennäköisesti kysyttäviä kysymyksiä (TKK)

Mihin tämä minut velvoittaa?

Ei mihinkään. Voit ostaa tämän kurssin ja käydä sen lisäksi tai siitä huolimatta jonkun muun kurssin. Tai olla käymättä.

Mihin tämä minut valmistaa?

Ampuja ei ole koskaan valmis. Et myöskään saa kurssista mitään pätevyyttä osallistua minkään seuran toimintaan, vaan niistä rajoista päättää seura itse. Pystyt kuitenkin tämän kurssin avulla paremmin omaksumaan ne seuran asettamat reunaehdot, sekä oppia nopeammin seuran järjestämistä harjoituksista.

Tuleeko tästä lisäkuluja?

Ei tule. Tämän kurssin hinta on yhden illan juttu. Paitsi että materiaali on käytettävissäsi niin kauan kuin domainmaksut on suoritettu. Voit koska tahansa kirjautua kurssimateriaaliin uudelleen ja järjestellä ajatuksiasi.

Mitä tämän kurssin jälkeen tapahtuu?

Ihan mitä itse haluat. Oletus on, että osallistut tämän kurssin lisäksi seuran järjestämään koulutustoimintaan. Voit myös jatkaa "etäopiskelua" yhdessä virtuaaliryhmässämme. Siitä julkaisemme lisätietoa myöhemmin.

IDPA PERUSKURSSI

Pääsy koko etäkurssimateriaaliin

78

  • Ikuinen pääsy
  • Aloita heti - jatka ikuisesti
  • 9 modulia ampumisesta ja IDPAn säännöistä
  • Melkein puolitoista tuntia videomateriaalia
  • Kalvo- ja tekstimateriaalia

Tervetuloa!

Tavoitteeni on auttaa ampujia tuomalla suomenkielistä materiaalia ja rohkaisemalla kaikkia tavoitteelliseen harjoitteluun. Ei ole häpeä haluta olla parempi, eikä ole väärin tehdä sitä systemaattisesti.

Maiharihommia

   |     |      |